Бездрицька громада
Сумська область, Сумський район

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

Дата: 15.02.2024 11:53
Кількість переглядів: 125

Щорічно 15 лютого в нашій державі відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

У цей день Україна схиляє голову перед своїми синами, що воювали в 16 країнах світу - це Чилі, Іспанія, Єгипет, В’єтнам, Афганістан, Ефіопія, Сирія, Ангола, Мозамбік, острів Куба та інші “гарячі точки”.

Наймасштабніший збройний конфлікт  розпочався у грудні 1979 року, - війна в Афганістані. Тоді до Афганістану було перекинуто “обмежений контингент” радянської армії. Збройний конфлікт в Афганістані затягнувся на понад 9 років. Лише 15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез.

Кожен четвертий із майже 600 тисяч військовослужбовців, які брали участь у бойових діях в Афганістані, - українці військові та офіцери. Через афганське пекло пройшли більш ніж 160 тис. українців, понад три тисячі загинули. Донині десятки вважаються зниклими безвісти. Більше восьми тисяч українців отримали поранення, 6 тисяч залишилися інвалідами.

Після здобуття Україною незалежності наші військові фахівці стали учасниками багатьох миротворчих місій в “гарячих точках” по всьому світу.

Багато воїнів-інтернаціоналістів нині використовують свій бойовий досвід для збройного захисту України від російської навали. Хтось відправився на передову, а інші стали волонтерами, аби підтримати українських військових в тилу.

Вічна пам’ять загиблим воїнам-інтернаціоналістам, а також усім, хто поклав життя на вівтар служінню державі й своєму народові!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь